Gemeen virus teistert België - SNK to the rescue!

Night of the ZaZa 2020 afgelast...

Ook voor SNK Weelde terug groen licht!

Na meer dan 3 lange maanden verplichte rust, krijgen ook muziekverengingen met blaasinstrumenten vanaf 1 juli terug groen licht om hun favoriete hobby uit te oefenen. En dat hoeven ze de muzikanten van fanfare SNK Weelde geen twee keer te zeggen! Het enthousiasme en de muzikale ‘goesting’ zijn enorm, want muziek maken in zo’n geweldige groep is zoveel leuker dan alleen!

Op donderdag 2 juli zal de fanfare van Weelde er dan ook terug invliegen met een eerste repetitie! 
Deze repetitie zal doorgaan vanaf 19.30u in de gezonde buitenlucht aan ‘t Hegse Stalleke, Hegge 115 in Weelde. Goed weer (geen regen) is dus wel een voorwaarde, maar als jullie hier allemaal mee voor supporteren, komt dat vast in orde! Van harte welkom om vanop veilige afstand mee te komen genieten!

SNK Weelde kijkt ernaar uit u weer te mogen ontmoeten en wenst u allen een prachtige, deugddoende en bovenal gezonde zomer!

Indrukwekkende prestaties van ‘blauw’ in Geel!

Foto Koperblazers[16347]

Na de prachtige prestaties van de SNK-Saxen en -Slagwerkers vorige week, was het deze zondag, 16 februari, aan de Koperblazers om hun muzikaal talent te tonen. Samen met een heleboel andere muzikanten uit de hele provincie Antwerpen namen zij immers deel aan de Provinciale Wedstrijd voor Solisten en Kleine Ensembles van Vlamo – de Vlaamse Amateurmuziekorganisatie – in de Muziekacademie van Geel. De muzikanten uit Weelde deden het ook dit jaar fantastisch, en dat was ook de professionele jury niet ontgaan. De ereplaatsen kleurden opvallend vaak ‘SNK-blauw’ en als kers op de taart werden Lucas én Michiel Kampioen!

Net zoals vorige week, werd ook vandaag de dag geopend door de muzikanten van derde afdeling. Voor SNK kwamen meteen vier solisten in actie. Als allereerste mocht Seppe Van Oirschot de wedstrijddag openen. Voor Seppe was het de eerste keer dat hij deelnam aan een dergelijke wedstrijd, maar dat was er zeker niet aan te horen! Hij deed het uitstekend met zijn straffe solo op trombone en werd hiervoor beloond met een schitterende score van 85% en een 3de plaats (met een scoreverschil van slechts 0,5% ten opzichte van de Vicekampioen!)! Meteen daarna zagen we de volgende blauwe SNK-polo al op het podium verschijnen. Jens Van Eyndhoven bracht een prachtige solo op bugel, wat hem een geweldige 83% opleverde! Ook Axl Timmermans deed het bijzonder goed en werd voor zijn euphoniumsolo eveneens beloond met 83%! Bjarne Van Puyenbroek was de volgende SNK’er die mocht laten horen wat hij in zijn mars had. Bjarne startte pas in september op hoorn als tweede instrument, en nam dus voor het eerst deel bij de Koperblazers. Extra spannend dus, maar hij bracht ook deze uitdaging tot een zeer goed einde, wat resulteerde in een mooie 81%!

Na deze schitterende start gingen we meteen door naar tweede afdeling, waar we achtereenvolgens mochten luisteren naar Gilles Pinet, Klaas Van Gils en Jarne Timmermans. Het niveau lag erg hoog in deze afdeling, maar toch slaagden onze SNK’ers erin zich te laten opmerken door de professionele jury. Als eerste kwam Gilles aan bod met een geweldige trompetsolo. Hij kreeg hiervoor heel terecht de knappe score van 89%, wat eveneens de 5de plaats in zijn afdeling betekende! Daarna lieten Klaas en Jarne één voor één hun bijzondere muzikaliteit horen op bugel. Klaas verdiende hiermee 94,75% en de 3de plaats in de rangschikking – let hierbij zeker even op het minieme verschil van 0,25% ten opzichte van de 2de plaats! Jarne vulde met zijn indrukwekkende 95% deze 2de plaats in en werd dus Vicekampioen! Aangezien de titels van Kampioen en Vicekampioen (mits een minimumscore van 80%) bij deze Provinciale Wedstrijd meteen ook een toegangsticket voor de Finalewedstrijd betekenen, mag Jarne zich dus opmaken om op zondag 26 april in het Lemmensinstituut te laten horen wat een muzikaal talent hij in huis heeft!

In eerste afdeling een echt huzarenstukje: de vier deelnemende SNK’ers slaagden erin de vier hoogste scores van hun afdeling te behalen! De manier waarop zij hun solowerk brachten, maakte een bijzondere indruk op jury en publiek. Lucas Van Gils (bugel) en Emma Van Gompel (euphonium) werden voor hun indrukwekkende solo-uitvoeringen beloond met fenomenale scores van 95,5% (Lucas) en 92% (Emma) en de bijhorende titels van Kampioen en Vicekampioen. Lucas en Emma mogen dus op 26 april allebei de kleuren van SNK gaan verdedigen in Leuven! Remi Beyens en Cara Timmermans maakten het plaatje voor de jury compleet. De 3de en 4de plaats in de rangschikking waren dan ook zeer terecht voor de buitengewone solo’s van Remi (89,5% op trombone) en Cara (89% op hoorn). Wat een prestaties!

Ook de SNK’ers in de afdeling Uitmuntendheid deden het fantastisch! Michiel Van Dijck trakteerde het publiek en de jury op een indrukwekkende solo op euphonium. Hij kreeg hiervoor 85,75% en werd zo Kampioen in zijn afdeling, wat betekent dat ook Michiel naar de Finalewedstrijd in Leuven mag! Branko Pinet bracht een zeer mooie bugelsolo naar voren, met een knappe score van 80% als resultaat.

De laatste afdeling waaraan solisten van SNK deelnamen, was Ereafdeling. Zowel Guy Woestenburg (euphonium) als Bjorn Pijpers (alto) gaven hier een voortreffelijke solo ten gehore. Met hun geweldige resultaten van 93% voor Guy en 92% voor Bjorn en hun bijhorende 3de en 4de plaats kunnen ook zij zeer tevreden terugkijken op deze wedstrijddag!

Fanfare SNK Weelde is heel trots op de uitstekende prestaties van al haar muzikanten tijdens deze Provinciale Wedstrijd voor Solisten en Kleine Ensembles! Zij verdienen stuk voor stuk een grote pluim voor hun lovenswaardige inzet, bijzondere durf en harde werk! Daarnaast mag ook de niet te onderschatten rol van Yvonne Peters, dirigente van SNK Weelde en leerkracht Koper, hier zeker niet onvermeld blijven! Door haar fantastische en buitengewoon deskundige begeleiding slaagt Yvonne erin het talent en de muzikaliteit van al deze muzikanten naar boven te brengen. Het is immers enkel en alleen door de combinatie van talent, veel en hard oefenen én een professionele begeleiding dat resultaten als deze mogelijk zijn! Een welgemeende proficiat aan alle SNK-deelnemers en aan Yvonne!

Wilt u al dit muzikaal talent zelf ook wel eens aan het werk zien en horen? Hou dan nu al zeker zaterdag 25 april vrij in uw agenda! Natuurlijk bent u ook van harte welkom in het Lemmensinstituut in Leuven voor de Finalewedstrijd op zondag 26 april, maar op 25 april kan u gewoon in uw eigen gemeente terecht om naar de muzikaliteit van deze kanjers te luisteren! Op deze zaterdagavond vindt immers het Jaarconcert van SNK Weelde plaats in De Wouwer in Ravels. Seppe, Jens, Axl, Bjarne, Gilles, Klaas, Jarne, Lucas, Emma, Remi, Cara, Michiel, Branko, Bjorn, Guy en alle andere SNK’ers o.l.v. hun bijzonder gedreven dirigente Yvonne Peters kijken ernaar uit u op deze schitterende concertavond te mogen ontmoeten! Van harte welkom!

SNK-saxen en -slagwerkers zetten prachtige presaties neer op Provinciale Solistenwedstrijd!

Saxen[16030]

Op zondag 9 februari vertrokken verschillende saxen, slagwerkers én supporters van SNK vanuit Weelde naar de Muziekacademie van Hemiksem. De oogjes waren op dit vroege uur eerder klein, maar de goesting en het enthousiasme des te groter! Vlamo – de Vlaamse Amateurmuziekorganisatie – organiseerde hier immers de Provinciale Wedstrijd voor Solisten en Kleine Ensembles voor Houtblazers en Percussie. De SNK-deelnemers deden het heel erg goed en Sterre bracht zelfs een Kampioenstitel mee naar huis!

Naar goede gewoonte lieten de solisten van de derde afdeling de eerste noten doorheen de Muziekacademie van Hemiksem klinken. De eerste SNK’er die zo van zichzelf liet horen, was Sterre Toemen op altsaxofoon. Sterre deed dit fantastisch en bezorgde het publiek én de professionele jury zo een bijzonder aangename verrassing bij het begin van deze wedstrijddag! Ze werd hiervoor dan ook heel terecht beloond met een geweldig resultaat van 92% en werd zo – tot haar eigen verbazing – Kampioen in derde afdeling! Deze titel betekent meteen ook een ticket voor de Finalewedstrijd op 24 en 25 april! Van een schitterende start van de dag gesproken!
Tegelijkertijd waren in een andere zaal van de Muziekacademie ook de Slagwerkers aan hun wedstrijd begonnen. De zevenjarige Julian Jacobs verdedigde hier de kleuren van SNK Weelde met verve! Hij bracht een knappe drumsolo naar voren en kreeg hiervoor een welverdiende 85%, wat hem de erg mooie 3de plaats opleverde!

In tweede afdeling kwamen opnieuw twee SNK’ers in actie. Bij de Houtblazers werden het publiek en de jury getrakteerd op een prachtige solo van Ruth Nwaokeibuogor. Met haar fantastische score van 91% en de bijhorende 3de plaats mag Ruth met gepaste trots terugkijken op haar prestatie!
Wouter Aerts demonstreerde in tweede afdeling zijn muzikale kunnen op drumstel. De jury beloonde zijn prestatie met een mooie 82%! Proficiat, Wouter!

Elena Daams deed het voortreffelijk in eerste afdeling. Met haar drumsolo wist ze de jury te overtuigen van haar kunnen en mocht zo een knappe score van 83% in ontvangst nemen. Ook Elena eindigde zo op de 3de plaats in haar afdeling! Goed gedaan, Elena!

In de afdeling Uitmuntendheid zagen we Kobe Fleerackers in de gekende blauwe polo op de voorgrond treden. Kobe bracht een uitdagend solowerk en mocht een geweldige score van 86% mee naar Weelde nemen!

Naast deze fantastische solo-optredens kwam ook het SNK-slagwerkensemble nog in actie! Het ensemble kreeg de toepasselijke naam “SNK Power” met zich mee en dat was er aan te horen! Elena, Wouter, Julian en Floris (broer van Wouter) speelden de pannen van het dak! Met een mooie 74% kon iedereen tevreden terugkijken op een fijne dag met prachtige prestaties én heel veel muzikaal plezier!

En het muzikale plezier is zeker nog niet ten einde! Op zondag 16 februari zullen ook de Koperblazers immers het beste van zichzelf geven tijdens hun Provinciale Wedstrijd voor Solisten en Kleine Ensembles, en dit in de Muziekacademie van Geel. We heten u van harte welkom om mee te komen supporteren voor onze solisten!

Fanfare SNK Weelde is natuurlijk erg trots op de prestaties van haar saxofoonspelers en slagwerkers tijdens de Provinciale Wedstrijd voor Solisten en Kleine Ensembles. Ze hebben allemaal hard gewerkt en hebben hun knappe resultaten dan ook zeker verdiend! Ook richten wij graag een woordje van dank aan Gert Verrydt en Els Potters voor hun deskundige begeleiding, en aan Laura Frijters voor haar goede ondersteuning ter plekke. Proficiat aan allen!

 

Op zaterdag 16 november nam JSNK – de jeugd van fanfare SNK Weelde – voor het eerst deel aan het Jeugdmuziekfestival. Dit festival, dat jaarlijks georganiseerd wordt door VLAMO (de Vlaamse Amauteurmuziekorganisatie) biedt jeugdorkesten en jeugdslagwerkgroepen een mooie kans om hun muzikaal kunnen te tonen aan publiek en medemuzikanten én hun prestatie beoordeeld te zien door een professionele jury.

Vanuit de hele provincie Antwerpen verzamelden 9 jeugdorkesten zich in G.C. De Marc/kt in Merksplas om deel te nemen aan dit Jeugdmuziekfestival. Het publiek kon zo de hele dag door genieten van het muzikale talent van de verschillende jeugdgroepen. Om 14.20u mocht JSNK o.l.v. dirigente Yvonne Peters hun plaats op het podium innemen… om meteen vanaf de eerste noot alle aanwezigen te verrassen met hun fantastische concert! Het publiek en de jury waren onder de indruk van het zorgvuldig gekozen programma met vlotte, entertainende muziek en de schitterende muzikale uitvoering hiervan! Ook voor de show en omkadering werd geen enkele moeite gespaard, wat eveneens op veel enthousiaste reacties kon rekenen!

De beoordeling van de jury was er dan ook één om absoluut trots op te zijn! “Een Rolls Royce van een jeugdorkest met een uitstekende chauffeur!” was één van de eerste complimenten die JSNK en dirigente Yvonne Peters in ontvangst mochten nemen. “Ongelooflijk”, “een orkest waarbij iedereen, heel jong en iets minder jong, alle kansen krijgt”, “zoveel enthousiasme en goesting op een podium”, “zoveel verschillende stijlen, telkens in de juiste sfeer gebracht”, “wat een techniek”, “solisten met durf en het is nog goed ook”,… waren maar enkele van de prachtige jurycommentaren die volgden.

En deze schitterende beoordeling was nog niet alles! JSNK werd welverdiend extra in de bloemetjes gezet met de prijs die VLAMO origineel zou uitreiken voor het best uitgewerkte thema… De jury vond ‘Beste thema’ echter te beperkt voor de prachtige prestatie van JSNK en koos voor de uitbreiding naar ‘Beste totaalconcept, jonge solisten en enthousiasme’, een prijs die JSNK dankbaar in ontvangst nam.

De fanfare van Weelde beseft erg goed dat de jeugd de toekomst is en zet dan ook al jarenlang in op jeugdwerking en professionele begeleiding van alle jonge muzikanten. De bijzondere rol van Yvonne Peters als drijvende kracht is hierbij absoluut niet te onderschatten! SNK is dan ook terecht trots op deze prestatie van de jeugd en wenst alle JSNK’ers en Yvonne Peters van harte proficiat!