SNK-saxen en -slagwerkers zetten prachtige presaties neer op Provinciale Solistenwedstrijd!

Saxen[16030]

Op zondag 9 februari vertrokken verschillende saxen, slagwerkers én supporters van SNK vanuit Weelde naar de Muziekacademie van Hemiksem. De oogjes waren op dit vroege uur eerder klein, maar de goesting en het enthousiasme des te groter! Vlamo – de Vlaamse Amateurmuziekorganisatie – organiseerde hier immers de Provinciale Wedstrijd voor Solisten en Kleine Ensembles voor Houtblazers en Percussie. De SNK-deelnemers deden het heel erg goed en Sterre bracht zelfs een Kampioenstitel mee naar huis!

Naar goede gewoonte lieten de solisten van de derde afdeling de eerste noten doorheen de Muziekacademie van Hemiksem klinken. De eerste SNK’er die zo van zichzelf liet horen, was Sterre Toemen op altsaxofoon. Sterre deed dit fantastisch en bezorgde het publiek én de professionele jury zo een bijzonder aangename verrassing bij het begin van deze wedstrijddag! Ze werd hiervoor dan ook heel terecht beloond met een geweldig resultaat van 92% en werd zo – tot haar eigen verbazing – Kampioen in derde afdeling! Deze titel betekent meteen ook een ticket voor de Finalewedstrijd op 24 en 25 april! Van een schitterende start van de dag gesproken!
Tegelijkertijd waren in een andere zaal van de Muziekacademie ook de Slagwerkers aan hun wedstrijd begonnen. De zevenjarige Julian Jacobs verdedigde hier de kleuren van SNK Weelde met verve! Hij bracht een knappe drumsolo naar voren en kreeg hiervoor een welverdiende 85%, wat hem de erg mooie 3de plaats opleverde!

In tweede afdeling kwamen opnieuw twee SNK’ers in actie. Bij de Houtblazers werden het publiek en de jury getrakteerd op een prachtige solo van Ruth Nwaokeibuogor. Met haar fantastische score van 91% en de bijhorende 3de plaats mag Ruth met gepaste trots terugkijken op haar prestatie!
Wouter Aerts demonstreerde in tweede afdeling zijn muzikale kunnen op drumstel. De jury beloonde zijn prestatie met een mooie 82%! Proficiat, Wouter!

Elena Daams deed het voortreffelijk in eerste afdeling. Met haar drumsolo wist ze de jury te overtuigen van haar kunnen en mocht zo een knappe score van 83% in ontvangst nemen. Ook Elena eindigde zo op de 3de plaats in haar afdeling! Goed gedaan, Elena!

In de afdeling Uitmuntendheid zagen we Kobe Fleerackers in de gekende blauwe polo op de voorgrond treden. Kobe bracht een uitdagend solowerk en mocht een geweldige score van 86% mee naar Weelde nemen!

Naast deze fantastische solo-optredens kwam ook het SNK-slagwerkensemble nog in actie! Het ensemble kreeg de toepasselijke naam “SNK Power” met zich mee en dat was er aan te horen! Elena, Wouter, Julian en Floris (broer van Wouter) speelden de pannen van het dak! Met een mooie 74% kon iedereen tevreden terugkijken op een fijne dag met prachtige prestaties én heel veel muzikaal plezier!

En het muzikale plezier is zeker nog niet ten einde! Op zondag 16 februari zullen ook de Koperblazers immers het beste van zichzelf geven tijdens hun Provinciale Wedstrijd voor Solisten en Kleine Ensembles, en dit in de Muziekacademie van Geel. We heten u van harte welkom om mee te komen supporteren voor onze solisten!

Fanfare SNK Weelde is natuurlijk erg trots op de prestaties van haar saxofoonspelers en slagwerkers tijdens de Provinciale Wedstrijd voor Solisten en Kleine Ensembles. Ze hebben allemaal hard gewerkt en hebben hun knappe resultaten dan ook zeker verdiend! Ook richten wij graag een woordje van dank aan Gert Verrydt en Els Potters voor hun deskundige begeleiding, en aan Laura Frijters voor haar goede ondersteuning ter plekke. Proficiat aan allen!

 

Op zaterdag 16 november nam JSNK – de jeugd van fanfare SNK Weelde – voor het eerst deel aan het Jeugdmuziekfestival. Dit festival, dat jaarlijks georganiseerd wordt door VLAMO (de Vlaamse Amauteurmuziekorganisatie) biedt jeugdorkesten en jeugdslagwerkgroepen een mooie kans om hun muzikaal kunnen te tonen aan publiek en medemuzikanten én hun prestatie beoordeeld te zien door een professionele jury.

Vanuit de hele provincie Antwerpen verzamelden 9 jeugdorkesten zich in G.C. De Marc/kt in Merksplas om deel te nemen aan dit Jeugdmuziekfestival. Het publiek kon zo de hele dag door genieten van het muzikale talent van de verschillende jeugdgroepen. Om 14.20u mocht JSNK o.l.v. dirigente Yvonne Peters hun plaats op het podium innemen… om meteen vanaf de eerste noot alle aanwezigen te verrassen met hun fantastische concert! Het publiek en de jury waren onder de indruk van het zorgvuldig gekozen programma met vlotte, entertainende muziek en de schitterende muzikale uitvoering hiervan! Ook voor de show en omkadering werd geen enkele moeite gespaard, wat eveneens op veel enthousiaste reacties kon rekenen!

De beoordeling van de jury was er dan ook één om absoluut trots op te zijn! “Een Rolls Royce van een jeugdorkest met een uitstekende chauffeur!” was één van de eerste complimenten die JSNK en dirigente Yvonne Peters in ontvangst mochten nemen. “Ongelooflijk”, “een orkest waarbij iedereen, heel jong en iets minder jong, alle kansen krijgt”, “zoveel enthousiasme en goesting op een podium”, “zoveel verschillende stijlen, telkens in de juiste sfeer gebracht”, “wat een techniek”, “solisten met durf en het is nog goed ook”,… waren maar enkele van de prachtige jurycommentaren die volgden.

En deze schitterende beoordeling was nog niet alles! JSNK werd welverdiend extra in de bloemetjes gezet met de prijs die VLAMO origineel zou uitreiken voor het best uitgewerkte thema… De jury vond ‘Beste thema’ echter te beperkt voor de prachtige prestatie van JSNK en koos voor de uitbreiding naar ‘Beste totaalconcept, jonge solisten en enthousiasme’, een prijs die JSNK dankbaar in ontvangst nam.

De fanfare van Weelde beseft erg goed dat de jeugd de toekomst is en zet dan ook al jarenlang in op jeugdwerking en professionele begeleiding van alle jonge muzikanten. De bijzondere rol van Yvonne Peters als drijvende kracht is hierbij absoluut niet te onderschatten! SNK is dan ook terecht trots op deze prestatie van de jeugd en wenst alle JSNK’ers en Yvonne Peters van harte proficiat!