Lucas Van Gils gehuldigd door gemeentebestuur en cultuurraad

Op woensdagavond 27 juni werd Lucas Van Gils, samen met zijn familie, leerkracht koper en dirigente van SNK Yvonne Peters en een delegatie van SNK Weelde, uitgenodigd in de raadzaal van het gemeentehuis. Als 11-jarige uitgenodigd worden door het gemeentebestuur is best bijzonder, maar dat kan ook zeker gezegd worden over zijn prestatie!

Belgisch Kampioen

Op basis van Lucas’ muzikale solo-uitvoeringen op bugel tijdens de Provinciale en Vlaamse Wedstrijd voor Solisten en Kleine Ensembles van VLAMO, werd hij door de professionele jury geselecteerd voor ‘Sonatina’, de Belgische Wedstrijd voor Solisten. En dit was zeker nog niet alles!

Tijdens ‘Sonatina’ nemen de beste Slagwerkers, Houtblazers en Koperblazers van het land het tegen elkaar op. Slechts 23 muzikanten uit heel België waren geselecteerd om deel te nemen en het beste van zichzelf te laten horen in het ‘Kolpinghaus’ in Eupen op 6 mei 2018.

Lucas deed het voortreffelijk tijdens dit Belgisch Kampioenschap in het verre Eupen. Met zijn schitterend solowerk en zijn bijzondere muzikaliteit oogstte hij volop lof en bewondering bij het publiek en de jury! Met zijn fantastische score van 94,75% werd Lucas Belgisch Kampioen!

Huldiging

Woensdagavond werd Lucas dan gehuldigd in de raadzaal van het gemeentehuis. Ook zijn ouders, zijn broer (en eveneens goede muzikant) Klaas, zijn leerkracht koper en dirigente Yvonne Peters en een delegatie van de fanfare waren aanwezig.

Na een korte toespraak door Schepen van Cultuur Jef Van de Pol kreeg Lucas een mooie mand met streekproducten overhandigd. De volledige cultuurraad was aanwezig om Lucas te feliciteren. Burgemeester Walter Luyten, Carine Couwenberg en Hans Heylen brachten namens de gemeenteraad graag hun felicitaties over.

Voor Lucas, maar ook voor zijn ouders, zijn leerkracht Yvonne en fanfare SNK Weelde was de huldiging een fijne terugblik op het harde werk dat leidde tot zijn titel van Belgisch Kampioen. Een titel waar Lucas en zijn ‘entourage’ terecht trots op mogen zijn! Proficiat, Lucas!