Steun SNK met je online aankopen!
Shop via Trooper.

Over ons

Fanfareconcert verovert harten in Ravels

Afgelopen zaterdag werden muziekliefhebbers in De Wouwer getrakteerd op een buitengewoon fanfareconcert dat de zaal volledig in zijn ban wist te krijgen! SNK Weelde bracht een uiterst gevarieerd programma, zorgvuldig samengesteld door dirigente Yvonne Peters. Van begin tot eind wisten de getalenteerde muzikanten de luisteraars te betoveren!

Het concert was doorspekt met indrukwekkende solisten. De vier hoornisten stalen de show met hun meesterlijke uitvoering van “born4horn”, terwijl drie andere solisten een Dixielandbandje vormden voor “When the saints”. De veelzijdigheid van de fanfare werd duidelijk toen ze met ongekende precisie de klassieker “Il barbiere di Siviglia” ten gehore brachten, wat duidelijk geapprecieerd werd door het publiek!

Een hoogtepunt van de avond was de verrassende verschijning van een energieke groep jonge muzikanten, die de zaal betrad als een bruisende drumband. Hun jeugdige enthousiasme en frisse dynamiek gaven een extra dimensie aan de uitvoering. Het was prachtig om te zien hoe deze jonge talenten de fanfare versterkten met hun spelplezier!

Maar wat vooral indruk maakte, was de algehele samenhorigheid van de fanfare. De onderlinge interactie en harmonie tussen de muzikanten raakten het publiek recht in het hart.

Dit betoverende fanfareconcert zal ongetwijfeld nog lang in de herinnering van de aanwezigen blijven hangen! 
Klik hier voor meer foto’s. 

En omdat we weten dat een verwittigd mens er twee waard is, willen we jullie ook graag een overzicht geven van de andere SNK-activiteiten dit jaar. Noteer ze alvast in jullie agenda!

27 augustus – Molenfeesten & De Schakel: Een hele dag genieten van live muziek door verschillende orkesten, fietsplezier, animatie, lekkernijen en de unieke sfeer bij Molen ‘Arbeid Adelt’ in Weelde!

24 september – St. Michiel Kermis & JSNK in Concert: Een prachtige kermisuitstap door de hele fanfare in de Koning Albertstraat, smullen van allerlei lekkers in de zaal van St. Michiel en als kers op de taart een fantastisch concert van het jeugdfanfareorkest JSNK!

3 & 4 november – Night of the Z@Z@: Wie er ooit bij was, weet dat de Night of the Z@Z@ een spetterend feest is dat je absoluut niet wilt missen! Naast live muziek door SNK Weelde, biedt deze avond een unieke mix van zang, dans, show, licht- en geluidspektakel, sfeer en ambiance! Een breed scala aan genres en stijlen komt aan bod, met populaire namen als Metallica, David Guetta, Muse en Camille die de plaats krijgen die ze verdienen!

 

Mis deze geweldige evenementen niet en beleef samen met SNK Weelde nog meer muzikale hoogtepunten!

Fanfare SNK Weelde wenst u een gelukkig en gezond 2023!

SNK Weelde brengt u graag haar beste wensen over voor het nieuwe jaar. Het bestuur, dirigente Yvonne Peters en alle muzikanten van SNK Weelde wensen u een mooi en vreugdevol jaar, waarin een goede gezondheid, veel geluk en het plezier van muziek uw dagen mogen kleuren!

Graag richten we ook al even de spots op de activiteiten die SNK Weelde in 2023 organiseert.
We kijken er naar uit u ook in 2023 daar te mogen ontmoeten!

  • Op 12 februari en 5 maart 2023 zullen verschillende jonge muzikanten van SNK Weelde deelnemen aan de Provinciale wedstrijden van Virtuoso, Vlamo’s wedstrijd voor solisten. De koperblazers zullen op 12 februari het beste van zichzelf geven in Brasschaat, de houtblazers trekken op 5 maart naar Mortsel om de SNK-kleuren te verdedigen.
  • Op zondag 19 februari zal de Kindercarnavalstoet opnieuw door de straten van Weelde trekken met de muzikanten van SNK Weelde op kop!
  • Op 13 mei 2023 kan u komen genieten van het fantastische Jaarconcert van SNK Weelde in GC De Wouwer. Wie er in het verleden al bij was, weet dat dit een prachtige muzikale avond betekent die het publiek verwent met een gevarieerd programma en originele extra’s!
  • De Molenfeesten & De Schakel vormen elke zomer opnieuw de ideale afsluiter van de zomervakantie! Duid zondag 27 augustus dus nu al maar aan in uw agenda, zodat u niets hoeft te missen van de unieke sfeer, de live muziek door verschillende muziekverenigingen en al het lekkers op het mooiste terras van de Kempen!
  • Ook met St. Michiel Kermis staat de fanfare steeds voor u klaar! Op zondag 24 september bent u ook dit jaar van harte welkom in de zaal van St. Michiel om kermis te vieren, van allerlei lekkers te smullen en naar het fantastische concert van ons jeugdfanfareorkest JSNK te komen luisteren! Op maandag 25 september staan de mensen van de fanfare opnieuw klaar voor de deelnemers van de vogelpik! En ook in 2023 komt DJ GeWeld er weer een serieuze schep kersmissfeer bovenop doen: Feestje!
  • En last but not least… is de Night of the Z@Z@ in 2023 eindelijk terug!! Deze fantastische muzikale avonden met hun unieke mix van live muziek, zang, dans, show, licht- en geluidspektakel, sfeer en ambiance zullen plaatsvinden op vrijdag 3 en zaterdag 4 november in GC De Wouwer! Wie er één van de vorige edities bij was, wéét dat deze data best in fluo aangeduid worden in die splinternieuwe agenda! Time to party!

De allerbeste wensen voor het nieuwe jaar en graag tot ziens!

Uitverkochte Wouwer geniet van bijzondere voorstelling SNK Weelde over Driessje de Draak!

(Zeer) jong en iets ouder zakten zondagnamiddag in groten getale af naar De Wouwer in Ravels voor het muzikaal beeldverhaal ‘Help! De taart staat in brand!’. De tribune liep in sneltempo vol en er werd in spanning gewacht op hoe de avonturen van het vuurspuwende draakje het komende uur hier tot leven zouden komen.. De aanvang van de voorstelling werd aangekondigd door een originele en indrukwekkende bodypercussie, waarbij een aantal jonge leerlingen van AMWN met de steun van enkele SNK’ers de kans kregen om hun eerste podiumervaring op te doen. Verteller Hugo Jansens leefde zich vol overgave in in zijn rol en bracht de avonturen van Driessje de Draak en zijn verjaardagstaart helemaal tot leven in een prachtig samenspel met SNK Weelde. Vanaf de eerste noot van de fanfare werd het muisstil in de zaal en werd er met grote ogen en gespitste oren gekeken en geluisterd naar de fantastische muziek van die grote groep muzikanten op het podium. Aandoenlijke, ontroerende melodieën en indrukwekkende, uitbundige passages wisselden elkaar af en gaven het gebrachte verhaal op schitterende wijze vorm. De knappe beelden op het grote scherm en de bijpassende lichteffecten maakten het geheel compleet! Groot en klein genoten volop van de meeslepende voorstelling en beloonden de verteller, de muzikanten van SNK Weelde en dirigente Yvonne Peters dan ook met een welverdiend daverend applaus en een staande ovatie. En om het helemaal af te maken, mochten de vele aanwezige kinderen na afloop ook nog eens proeven van de reusachtige (snoep)taart die voor de gelegenheid vakkundig in elkaar geknutseld werd! ‘Help! De taart staat in brand!’ betekende zo voor veel mensen uit Ravels, Weelde en Poppel de ideale afsluiter van de herfstvakantie. Een pluim voor SNK Weelde die dit bijzondere project tot stand bracht en – aan de vele lovende reacties te horen: voor herhaling vatbaar! Jente Pijpers en Jacco van Driel zorgden voor de mooie foto’s en filmpjes van deze prachtige voorstelling.

Kleurwedstrijd

Winnaar kleurwedstrijd ‘Help! De taart staat in brand!’

Op zondag 6 november genoot een uitverkochte Wouwer van ‘Help! De taart staat in brand!’, de bijzondere voorstelling van Fanfare SNK Weelde over Driessje de Draak. Om het plezier voor de jongsten uit het publiek nog wat te verlengen, koppelde SNK ook een kleurwedstrijd aan de voorstelling. Verschillende kinderen gingen als echte kunstenaars aan de slag met de kleurplaat en op vrijdag 2 december werd de winnaar bekendgemaakt!

We kregen verschillende prachtig gekleurde kleurplaten binnen en willen al deze kleine kunstenaars dan ook van harte bedanken en feliciteren!

Maar natuurlijk kon er maar één de winnaar zijn en dat werd Kate van der Sneppen! Kate won met haar mooie tekening een snoeptaart in de vorm van een draak, een erg toepasselijke prijs waar ze duidelijk heel blij mee was!

Winnaar kleurwedstrijd 'Help! De taart staat in brand!' Kate van der Sneppen 3

Zonnige kermiszondag met SNK en JSNK

Hoewel de regen de afgelopen dagen duidelijk de overhand had, werd kermiszondag 25 september een dag vol zon, muziek en feest!
Om 14u trok de fanfare onder een stralende zon doorheen de Koning Albertstraat om de kermis officieel te openen. Heel wat mensen in de straat kwamen naar buiten om de fanfare te zien en te horen en ook toevallige passanten maakten tijd om even te blijven staan en te genieten van het gebeuren, wat ook voor de grote groep muzikanten natuurlijk erg fijn was! De toeschouwers en voorbijgangers wisten ook nadien de weg naar de zaal van St. Michiel te vinden. De pannenkoeken, ijscoupes en het gebak smaakten en tegen 16u liep de zaal helemaal vol!
Met een indrukwekkende flashmob kondigde JSNK hun concert aan en zette zo meteen de toon! Van een feestelijke opening gesproken!

Het jeugdfanfareorkest onder leiding van Yvonne Peters trakteerde het publiek vervolgens op een prachtig melodisch solowerk gebracht door Branko Pinet op bugel, om daarna de zon ook binnen te laten schijnen en alle aanwezigen te laten genieten van hun ‘Joy of Music’!

Een muzikale trip langs alle hoeken van de wereld volgde met opzwepende Joodse bruiloftsmuziek, een Afrikaans ritmisch muziekwerk om de beentjes bij los te gooien en een echt zeemanslied met kapitein Michiel van Dijck aan het roer. De sfeer in de zaal zat er al goed in en ging nog in crescendo toen JSNK ook bekende populaire songs uit haar hoed toverde. ‘Radar Love’ van Golden Earring kon vanaf de eerste noten op veel appreciatie rekenen en met ‘Als de morgen is gekomen’ en ‘Leef’ was het feest compleet!
Heeft u dit jeugdconcert gemist? Of wilt u gewoon nog wat nagenieten van deze fijne kermismiddag? Hier kan u terecht voor de foto’s en filmpjes!
Hou daarnaast ook zeker zondag 6 november vrij voor een volledig nieuw evenement van SNK! ‘Help, de taart staat in brand!’ is een verrassende voorstelling voor jong en oud met muziek, beeld en verhaal die zal doorgaan in G.C. De Wouwer. SNK heet u allen alvast van harte welkom!

Dit waren de Molenfeesten & De Schakel 2022: een hele dag volop genieten!l

Zondag 28 augustus: eindelijk terug échte Molenfeesten & een échte Schakel! Dat velen hiernaar uitgekeken hadden, was er dan ook aan te merken. Na een jaar zonder Molenfeesten & De Schakel in 2020 en een lightversie van beide in 2021, maakte Fanfare SNK Weelde haar belofte van een fantastische dag voor alle bezoekers weer helemaal waar!

Klik hier om Molenfeesten & De Schakel 2022 te herbeleven. 

Jaarconcert 2022

Klik hier om SNK in Concert editie 2022 te herbeleven. 

Cera steunt SNK Weelde!​

Dat de coronacrisis een bijzonder moeilijke periode inluidde, hoeven we u niet meer te vertellen. De volledige maatschappij werd zwaar getroffen en ook verenigingen konden de dans niet ontspringen.

Ook bij Fanfare SNK Weelde moesten geplande activiteiten één voor één geannuleerd worden. Alle muzikale organisaties én alle niet-muzikale activiteiten, die in normale tijden wat geld in het laatje kunnen brengen, moesten wijken. Zelfs simpelweg samen repeteren was lange tijd niet toegestaan en moest nadien een enorm lange rollercoaster van veranderende regelgeving ondergaan.

Gekende enthousiasme en engagement blijven overeind

 

Maar ook in moeilijke tijden blijft het gekende enthousiasme van SNK overeind! Zo gauw de maatregelen het toelieten, startte de fanfare opnieuw met repeteren. In de buitenlucht en volgens strikte maatregelen, maar ze stonden er terug! Op enkele uitzonderingen na die tot de risicogroep behoren, waren de leden elke keer terug zeer talrijk aanwezig (uiteraard binnen de grenzen van het geldende protocol!), een duidelijke uiting van het grote engagement binnen de vereniging!

Vanuit de inzet op jeugdwerking ging SNK Weelde in oktober 2020 zelfs van start met twee nieuwe groepen. Het nieuwe orkest JSNKids richt zich op de jongste leden en prilste beginners, en geeft andere jeugdleden extra kansen om in groep muziek te maken. De nieuwe initiatiegroep JSNK Muziek & Spel biedt ook aan kinderen die nog geen muziek kennen en hiervoor nog niet terecht kunnen bij de academie de kans op een speelse manier de wereld van de muziek te verkennen. 

Natuurlijk brengen nieuwe initiatieven kosten met zich mee. Zo vormt de aankoop van partituren voor alle groepen een serieuze kost. Tel daarbij alle weggevallen inkomsten door de coronacrisis én de verschillende kosten die voor onze vereniging bleven doorlopen en de rekening is snel gemaakt.

Steun gezocht

 

Enkele mensen van de fanfare besloten dan ook op zoek te gaan naar oplossingen. Zo kwamen ze bij Cera terecht. Begin 2021 werd een uitgebreid aanvraagdossier ingediend in de hoop beroep te kunnen doen op de projectsteun van Cera voor de aankoop van nieuwe partituren. Tot hun grote vreugde werd het ingediende dossier goedgekeurd en gaf Cera te kennen SNK Weelde graag te helpen om opnieuw te kunnen functioneren als de bloeiende, actieve vereniging waarvoor ze gekend staan!

Wilt u de fanfare ook zelf een hart onder de riem steken? Bezoek dan één van onze opkomende evenementen. 

SNK?

ONZE GROEPEN

Sinds kort bestaat de fanfare van Weelde uit vier groepen: SNK, JSNK, JSNKids en JSNK Muziek&Spel. Bovendien goed om te weten: lidmaatschap van elk van deze vier groepen is volledig gratis!

SNK

De SNK is ons groot fanfareorkest en bestaat uit een 50-tal muzikanten van 10 tot … jaar. Als je niveau goed genoeg is om je hier muzikaal te kunnen amuseren ben je hier welkom. Dit wordt bepaald door onze dirigent in samenspraak met je leerkracht.

Met dit orkest bereiden we grote concerten voor als de ‘Night of the Z@Z@‘ (een tweejaarljks evenement met popband, zang, dans, licht, geluid en show) en ons Jaarconcert (een mix van alle muziekstijlen, solo’s en verschillende muzikale verrassingen). Verder spelen we ook kleinere concerten in de gemeente of op verplaatsing, we spelen ook soms over de grens heen.

De SNK repeteert wekelijks op donderdag van 19u30 tot 21u30.

JSNK

De JSNK is ons jeugdorkest. Dit orkest treedt projectmatig op en gaat ook regelmatig op pad zonder instrument (jeugdweekend, subtropisch zwembad, lasershooting, dropping,…). In dit orkest speel je al je eerste concert in augustus van het schooljaar waarin je gestart bent met instrument. Toch spelen hier ook twintigers die al op hoog niveau spelen. Daarom passen we de muziek aan aan ieder zijn kunnen.

We treden sowieso elk jaar op tijdens de Molenfeesten & De Schakel eind augustus en hebben ook een eigen concert tijdens Sint-Michielkermis.
Af en toe pikken we ook een wedstrijd mee, vorig jaar wonnen we nog op het jeugdfestival van Vlamo.

De JSNK repeteert projectmatig tijdens de zomervakantie.

JSNKids

JSNKids, de naam zegt het zelf al. Dit is een orkest waar onze jongste leden of prilste beginners mee spelen.  Speel je als JSNK’er nog niet in ‘de grote fanfare’, dan kan je je hier naar hartelust uitleven op je instrument. Uiteraard zijn hier ook andere JSNK’ers, die graag nog een keertje extra muziek maken.

JSNKids repeteert wekelijks op zondagvoormiddag  van 10u30 tot 11u30.

JSNK Muziek&Spel

JSNK Muziek& Spel is voor kinderen die nog geen instrument spelen. Je maakt hier kennis met onze fanfare, op een speelse manier, muziek & spel! Je leert de fanfareinstrumenten kennen, leert de beginselen van het muzieklezen en je leert de eerste noten op elk instrument. Zo kan je rustig de wereld van de fanfare verkennen en ontdekken welk instrument op jouw lijf geschreven is!

JSNK Muziek&Spel vindt elke zondagvoormiddag plaats van 9u30 tot 10u30.

SAMENWERKING MET ACADEMIE

Als je lid wordt van onze fanfare kan je starten met JSNK Muziek&Spel om spelenderwijs te ontdekken welk instrument bij jou past.

Vanaf het moment dat je naar het derde studiejaar gaat, kan je direct starten met een instrument. (In ons geval is dat trompet, bugel, hoorn, trombone, euphonium, bas, slagwerk en alle soorten saxofoons.) Bovendien leer je noten lezen als de beste!

Instrumentles en notenleer (Muziekatelier) volg je in de Academie voor Muziek en Woord ‘de Noorderkempen’. Zij voorzien alle lessen ook in lesplaats Weelde, dus fijn in de buurt van je thuis. Wanneer je in het derde leerjaar zit, sluiten deze lessen ook aan op je lessen op school. Handig toch?

De instrumentlessen spreek je, zo gauw je ingeschreven bent in de academie, af met je leerkracht. De lessen Muziekatelier in Weelde zijn als volgt:
maandag 15u45 tot 16u45 en woensdag 12u30 tot 13u30
(Past dit niet, dan biedt de school nog alternatieven in andere lesplaatsen.)

Neem snel contact met ons op als je meer wil weten of neem al een kijkje op de site van de academie www.amwn.be.

INTERESSE?

Zie jij het helemaal zitten om een instrument te leren spelen en deel uit te maken van onze gezellige vereniging? Heb je nu al zin in dat musiceren in groep en al die leuke activiteiten? Neem dan snel contact op met onze dirigente! Wij heten jou van harte welkom!

Leo Verheyen