Steun SNK met je online aankopen!
Shop via Trooper.

Over ons

Uitslag Tombola Erelidkaarten

Iedereen die dit jaar een erelidkaart kocht van de muzikanten van SNK Weelde, mocht naast de erelidkaart ook een tombolalotje ontvangen.
Hieronder vindt u de uitslag van de tombola!

De winnende nummers zijn:

  • 2853513
  • 2854613
  • 2854647
  • 3127569
  • 3127669
  • 3128041
  • 3128132
  • 3128245
  • 3128421
  • 3128436

De prijzen kunnen afgehaald worden bij Bjorn Pijpers, Weeldestraat 8, 2381 Weelde en dit tot en met 31 juli.

Jaarconcert 2022

Klik hier om SNK in Concert editie 2022 te herbeleven. 

Cera steunt SNK Weelde!​

Dat de coronacrisis een bijzonder moeilijke periode inluidde, hoeven we u niet meer te vertellen. De volledige maatschappij werd zwaar getroffen en ook verenigingen konden de dans niet ontspringen.

Ook bij Fanfare SNK Weelde moesten geplande activiteiten één voor één geannuleerd worden. Alle muzikale organisaties én alle niet-muzikale activiteiten, die in normale tijden wat geld in het laatje kunnen brengen, moesten wijken. Zelfs simpelweg samen repeteren was lange tijd niet toegestaan en moest nadien een enorm lange rollercoaster van veranderende regelgeving ondergaan.

Gekende enthousiasme en engagement blijven overeind

 

Maar ook in moeilijke tijden blijft het gekende enthousiasme van SNK overeind! Zo gauw de maatregelen het toelieten, startte de fanfare opnieuw met repeteren. In de buitenlucht en volgens strikte maatregelen, maar ze stonden er terug! Op enkele uitzonderingen na die tot de risicogroep behoren, waren de leden elke keer terug zeer talrijk aanwezig (uiteraard binnen de grenzen van het geldende protocol!), een duidelijke uiting van het grote engagement binnen de vereniging!

Vanuit de inzet op jeugdwerking ging SNK Weelde in oktober 2020 zelfs van start met twee nieuwe groepen. Het nieuwe orkest JSNKids richt zich op de jongste leden en prilste beginners, en geeft andere jeugdleden extra kansen om in groep muziek te maken. De nieuwe initiatiegroep JSNK Muziek & Spel biedt ook aan kinderen die nog geen muziek kennen en hiervoor nog niet terecht kunnen bij de academie de kans op een speelse manier de wereld van de muziek te verkennen. 

Natuurlijk brengen nieuwe initiatieven kosten met zich mee. Zo vormt de aankoop van partituren voor alle groepen een serieuze kost. Tel daarbij alle weggevallen inkomsten door de coronacrisis én de verschillende kosten die voor onze vereniging bleven doorlopen en de rekening is snel gemaakt.

Steun gezocht

 

Enkele mensen van de fanfare besloten dan ook op zoek te gaan naar oplossingen. Zo kwamen ze bij Cera terecht. Begin 2021 werd een uitgebreid aanvraagdossier ingediend in de hoop beroep te kunnen doen op de projectsteun van Cera voor de aankoop van nieuwe partituren. Tot hun grote vreugde werd het ingediende dossier goedgekeurd en gaf Cera te kennen SNK Weelde graag te helpen om opnieuw te kunnen functioneren als de bloeiende, actieve vereniging waarvoor ze gekend staan!

Tijdens het komende Jaarconcert van SNK Weelde krijgt de fanfare dan ook eindelijk de kans om deze muziek aan het publiek te laten horen! Noteer zaterdag 28 mei dus zeker in uw agenda. Zo kan u zelf komen luisteren welke prachtige muziek de fanfare met behulp van deze projectsteun kon aankopen, terwijl u geniet van een schitterende concertavond!

Wilt u de fanfare ook zelf een hart onder de riem steken? Dat kan heel eenvoudig door een erelidkaart van SNK Weelde te kopen. De muzikanten zijn op dit moment op toer met deze steunkaarten, dus u ziet ze binnenkort vast aan uw deur verschijnen!

Jaarconcert 28 mei

En natuurlijk zou ook uw aanwezigheid op het Jaarconcert een grote steun voor hen betekenen! Kom op zaterdag 28 mei naar GC De Wouwer en trakteer uzelf en uw familie en vrienden op een heerlijk avondje uit vol fantastische muziek en originele extra’s! 

SNK?

ONZE GROEPEN

Sinds kort bestaat de fanfare van Weelde uit vier groepen: SNK, JSNK, JSNKids en JSNK Muziek&Spel. Bovendien goed om te weten: lidmaatschap van elk van deze vier groepen is volledig gratis!

SNK

De SNK is ons groot fanfareorkest en bestaat uit een 50-tal muzikanten van 10 tot … jaar. Als je niveau goed genoeg is om je hier muzikaal te kunnen amuseren ben je hier welkom. Dit wordt bepaald door onze dirigent in samenspraak met je leerkracht.

Met dit orkest bereiden we grote concerten voor als de ‘Night of the Z@Z@‘ (een tweejaarljks evenement met popband, zang, dans, licht, geluid en show) en ons Jaarconcert (een mix van alle muziekstijlen, solo’s en verschillende muzikale verrassingen). Verder spelen we ook kleinere concerten in de gemeente of op verplaatsing, we spelen ook soms over de grens heen.

De SNK repeteert wekelijks op donderdag van 19u30 tot 21u30.

JSNK

De JSNK is ons jeugdorkest. Dit orkest treedt projectmatig op en gaat ook regelmatig op pad zonder instrument (jeugdweekend, subtropisch zwembad, lasershooting, dropping,…). In dit orkest speel je al je eerste concert in augustus van het schooljaar waarin je gestart bent met instrument. Toch spelen hier ook twintigers die al op hoog niveau spelen. Daarom passen we de muziek aan aan ieder zijn kunnen.

We treden sowieso elk jaar op tijdens de Molenfeesten & De Schakel eind augustus en hebben ook een eigen concert tijdens Sint-Michielkermis.
Af en toe pikken we ook een wedstrijd mee, vorig jaar wonnen we nog op het jeugdfestival van Vlamo.

De JSNK repeteert projectmatig tijdens de zomervakantie.

JSNKids

JSNKids, de naam zegt het zelf al. Dit is een orkest waar onze jongste leden of prilste beginners mee spelen.  Speel je als JSNK’er nog niet in ‘de grote fanfare’, dan kan je je hier naar hartelust uitleven op je instrument. Uiteraard zijn hier ook andere JSNK’ers, die graag nog een keertje extra muziek maken.

JSNKids repeteert wekelijks op zondagvoormiddag  van 10u30 tot 11u30.

JSNK Muziek&Spel

JSNK Muziek& Spel is voor kinderen die nog geen instrument spelen. Je maakt hier kennis met onze fanfare, op een speelse manier, muziek & spel! Je leert de fanfareinstrumenten kennen, leert de beginselen van het muzieklezen en je leert de eerste noten op elk instrument. Zo kan je rustig de wereld van de fanfare verkennen en ontdekken welk instrument op jouw lijf geschreven is!

JSNK Muziek&Spel vindt elke zondagvoormiddag plaats van 9u30 tot 10u30.

SAMENWERKING MET ACADEMIE

Als je lid wordt van onze fanfare kan je starten met JSNK Muziek&Spel om spelenderwijs te ontdekken welk instrument bij jou past.

Vanaf het moment dat je naar het derde studiejaar gaat, kan je direct starten met een instrument. (In ons geval is dat trompet, bugel, hoorn, trombone, euphonium, bas, slagwerk en alle soorten saxofoons.) Bovendien leer je noten lezen als de beste!

Instrumentles en notenleer (Muziekatelier) volg je in de Academie voor Muziek en Woord ‘de Noorderkempen’. Zij voorzien alle lessen ook in lesplaats Weelde, dus fijn in de buurt van je thuis. Wanneer je in het derde leerjaar zit, sluiten deze lessen ook aan op je lessen op school. Handig toch?

De instrumentlessen spreek je, zo gauw je ingeschreven bent in de academie, af met je leerkracht. De lessen Muziekatelier in Weelde zijn als volgt:
maandag 15u45 tot 16u45 en woensdag 12u30 tot 13u30
(Past dit niet, dan biedt de school nog alternatieven in andere lesplaatsen.)

Neem snel contact met ons op als je meer wil weten of neem al een kijkje op de site van de academie www.amwn.be.

INTERESSE?

Zie jij het helemaal zitten om een instrument te leren spelen en deel uit te maken van onze gezellige vereniging? Heb je nu al zin in dat musiceren in groep en al die leuke activiteiten? Neem dan snel contact op met onze dirigente! Wij heten jou van harte welkom!