Over ons

Op 30 juli 1905 sticht E. H. pastoor S. Jacobs samen met de eerste bestuursleden, H. Gilles, C. Verheyen, A. Kolen, E. Vloemans, E. Swaan, J. Bax en C. Van Loon, de fanfaremaatschappij Sint Nicolaüskring.
Lees verder >>

Voorzitter & Secretaris: Jan Convents
Leden: Karel Van Eyndhoven, Yvonne Peters, Marjo Peters, Anton Peters, Steffi Segers, Bjorn Pijpers

Yvonne Peters geboren op 29 februari 1980. Yvonne start op zevenjarige leeftijd met blokfluit aan de muziekacademie van Oploo en met bugel in de plaatselijke muziekvereniging. Een jaar later verhuist de hele familie naar Weelde en komt ze terecht bij de Koninklijke fanfare Sint Nicolaüskring. Als ze twaalf is, start ze met bugellessen in de Muziekacademie ‘ De Noorderkempen’ in Baarle – Hertog en krijgt hier les van Jef Vleugels. Op de middelbare school merkt ze dat haar grootste interesse uitgaat naar de muziek, want ja… als je eerst latijn, dan economie – wiskunde en daarna moderne talen – wetenschappen volgt en dan nog niets hebt kunnen vinden wat je ook zo sterk aanspreekt!? Na het ASO begint ze te studeren aan het Koninklijk Conservatorium van Brussel. Hier krijgt ze les van Manu Mellaerts, solo – trompettist van de Muntschouwburg. Hier behaalt ze haar diploma ‘meester in de muziek’ en tevens haar pedagogisch diploma. Ervaring:
  • Theatershow met Ronny Mosuse
  • Muzieklerares aan de Academie voor Muziek en Woord De Noorderkempen
  • De Vlaamse Opera, het Ballet van Vlaanderen
  • Ensemble Arc-en-ciel, het Hermes – ensemble,
  • Het Vlaams Harmonie Orkest, Prima la Musica,…
  • Mastercalsses bij musici zoals F. Puccini, R. Friedrich, E. Tarr, H. Hardenberger, A. Vizutti,…
  • Lid van: Festival Brassband (principal cornet), Percussie-ensemble WIK (trumpet, bugel en slagwerk)

BUGELS
Karel Van Eyndhoven, Bjorn Pijpers, Patrick Oris, Lobke de Roij, Branko Pinet, Lucas van Gils, Jarne Timmermans, Klaas van Gils, Jack Timmermans, Jens Van Eyndhoven

TROMPET
Marc Gabriëls, Angelique van Rijswijk, Robbe Schreauwen, Marijke Woestenburg, Gilles Pinet

SAXOFOON
Liliane Coomans, Marjo Peters, Laura Frijters, Kobe Fleerackers, Ruth Nwaokeibuogor, Bjarne van Puijenbroek, Tonnie van den Oever, Jos de Roij

HOORN
Els Potters, Cara Timmermans, Will Vissers

TROMBONE
Patick Timmermans, Luc Huijbregts, Luke van Ratingen, Remi Beyens, Britte de Roij, Seppe Van Oirschot

EUPHONIUM
Guy Woestenburg, Michiel van Dijck, Sven Schoormans, Marc Smolders, Emma van Gompel, Jaan Pijpers, Daan Boxem

TUBA
Eddy Pijpers, Anton Peters, Bieke van Gils, Bart Peeters, Johan de Meyer

SLAGWERK
Steffi Segers, Jeroen Swaans, Nelke van Driel, Elena Daems, Tinne Van Eyndhoven, Wouter Aerts, Milo Schellekens

VAANDRIG
Jan Convents

BUGEL
Lobke de Roij, Branko Pinet, Lucas van Gils, Jarne Timmermans, Klaas van Gils, Jack Timmermans, Jens Van Eyndhoven, Elias de Bolle, Andreas Hoskens, Louis Verbakel, Elise Hoskens

TROMPET
Bjorn Pijpers, Marijke Woestenburg, Gilles Pinet, Jasmijn Van de Langenberg, Gerben Martens

SAXOFOON
Kobe Fleerackers, Ruth Nwaokeibuogor, Bjarne van Puijenbroek, Nicky de Bresser, Sterre Toemen, Meike Schellekens, Marin Schellekens, Noortje Pinet, Jos de Roij

HOORN
Steffi Segers, Cara Timmermans

TROMBONE
Remi Beyens, Britte de Roij, Seppe Van Oirschot, Rein Van Oirschot

EUPHONIUM
Guy Woestenburg, Michiel van Dijck, Sven Schoormans, Emma van Gompel, Daan Boxem, Ruben de Bolle, Axl Timmermans

TUBA
Bieke van Gils, Michiel van Dijck

SLAGWERK
Els Potters, Tinne Van Eyndhoven, Elena Daems, Wouter Aerts, Milo Schellekens, Julian Jacobs, Floris Aerts

Steun SNK met je online aankopen!
Shop via Trooper.

11/10: Startdag JSNK Muziek&Spel

Op zondag 11 oktober start JSNK Muziek&Spel!

JSNK Muziek&Spel biedt je een unieke kans om spelenderwijs je eerste stappen in de wereld van de muziek zetten. Samen met de andere kinderen in de groep speel je allerlei leuke muzikale spelletjes, maak je kennis met de verschillende fanfareinstrumenten en leer je zelfs je eerste noten spelen op elk instrument! De ideale manier om rustig de wereld van de fanfare te verkennen en te ontdekken welk instrument jou op het lijf geschreven is!

Kom dus zeker naar de spetterende startdag op zondag 11 oktober om 9.30u in Zaal St. Jan, Weeldestraat 96 in Weelde! Je bent van harte welkom!

Twijfel je nog een beetje of vind je het eng om alleen te komen? Breng dan gerust een vriendje/vriendinnetje, broertje of zusje mee! Misschien krijgen jullie allebei wel de muzikale microbe te pakken en kunnen jullie samen genieten van deze geweldige hobby! Tot dan!

Gemeen virus teistert België - SNK to the rescue!

SNK GROEIT!

Hou jij van muziek? Zou je graag een instrument leren spelen? Of voel je het misschien kriebelen om samen met een hele groep jonge mensen muziek te maken? Dan ben je bij fanfare SNK Weelde aan het juiste adres! 

ONZE GROEPEN

Sinds kort bestaat de fanfare van Weelde uit vier groepen: SNK, JSNK, JSNKids en JSNK Muziek&Spel. Bovendien goed om te weten: lidmaatschap van elk van deze vier groepen is volledig gratis!

SNK

De SNK is ons groot fanfareorkest en bestaat uit een 50-tal muzikanten van 10 tot … jaar. Als je niveau goed genoeg is om je hier muzikaal te kunnen amuseren ben je hier welkom. Dit wordt bepaald door onze dirigent in samenspraak met je leerkracht.

Met dit orkest bereiden we grote concerten voor als de ‘Night of the Z@Z@‘ (een tweejaarljks evenement met popband, zang, dans, licht, geluid en show) en ons Jaarconcert (een mix van alle muziekstijlen, solo’s en verschillende muzikale verrassingen). Verder spelen we ook kleinere concerten in de gemeente of op verplaatsing, we spelen ook soms over de grens heen.

De SNK repeteert wekelijks op donderdag van 19u30 tot 21u30.

JSNK

De JSNK is ons jeugdorkest. Dit orkest treedt projectmatig op en gaat ook regelmatig op pad zonder instrument (jeugdweekend, subtropisch zwembad, lasershooting, dropping,…). In dit orkest speel je al je eerste concert in augustus van het schooljaar waarin je gestart bent met instrument. Toch spelen hier ook twintigers die al op hoog niveau spelen. Daarom passen we de muziek aan aan ieder zijn kunnen.

We treden sowieso elk jaar op tijdens de Molenfeesten & De Schakel eind augustus en hebben ook een eigen concert tijdens Sint-Michielkermis.
Af en toe pikken we ook een wedstrijd mee, vorig jaar wonnen we nog op het jeugdfestival van Vlamo.

De JSNK repeteert projectmatig tijdens de zomervakantie.

JSNKids

JSNKids, de naam zegt het zelf al. Dit is een orkest waar onze jongste leden of prilste beginners mee spelen.  Speel je als JSNK’er nog niet in ‘de grote fanfare’, dan kan je je hier naar hartelust uitleven op je instrument. Uiteraard zijn hier ook andere JSNK’ers, die graag nog een keertje extra muziek maken.

JSNKids repeteert wekelijks op zondagvoormiddag  van 10u30 tot 11u30.

JSNK Muziek&Spel

JSNK Muziek& Spel is voor kinderen die nog geen instrument spelen. Je maakt hier kennis met onze fanfare, op een speelse manier, muziek & spel! Je leert de fanfareinstrumenten kennen, leert de beginselen van het muzieklezen en je leert de eerste noten op elk instrument. Zo kan je rustig de wereld van de fanfare verkennen en ontdekken welk instrument op jouw lijf geschreven is!

JSNK Muziek&Spel vindt elke zondagvoormiddag plaats van 9u30 tot 10u30.

SAMENWERKING MET ACADEMIE

Als je lid wordt van onze fanfare kan je starten met JSNK Muziek&Spel om spelenderwijs te ontdekken welk instrument bij jou past.

Vanaf het moment dat je naar het derde studiejaar gaat, kan je direct starten met een instrument. (In ons geval is dat trompet, bugel, hoorn, trombone, euphonium, bas, slagwerk en alle soorten saxofoons.) Bovendien leer je noten lezen als de beste!

Instrumentles en notenleer (Muziekatelier) volg je in de Academie voor Muziek en Woord ‘de Noorderkempen’. Zij voorzien alle lessen ook in lesplaats Weelde, dus fijn in de buurt van je thuis. Wanneer je in het derde leerjaar zit, sluiten deze lessen ook aan op je lessen op school. Handig toch?

De instrumentlessen spreek je, zo gauw je ingeschreven bent in de academie, af met je leerkracht. De lessen Muziekatelier in Weelde zijn als volgt:
maandag 15u45 tot 16u45 en woensdag 12u30 tot 13u30
(Past dit niet, dan biedt de school nog alternatieven in andere lesplaatsen.)

Neem snel contact met ons op als je meer wil weten of neem al een kijkje op de site van de academie www.amwn.be.

INTERESSE?

Zie jij het helemaal zitten om een instrument te leren spelen en deel uit te maken van onze gezellige vereniging? Heb je nu al zin in dat musiceren in groep en al die leuke activiteiten? Neem dan snel contact op met onze dirigente! Wij heten jou van harte welkom!