PODIUM PROVINCIALE SOLISTENWEDSTRIJD KLEURT SNK-BLAUW!

Zondag 25 februari brak een spannende dag aan voor vele muzikanten in de hele provincie Antwerpen. Ook heel wat SNK’ers trokken die dag naar Schoten voor de Provinciale Wedstrijd voor Solisten en Kleine Ensembles van VLAMO, vastbesloten om het beste van zichzelf te geven. En of ze daarin slaagden! Onze jonge SNK-solisten brachten maar liefst 8 (!) Kampioenstitels mee naar Weelde en onze SNK-ensembles deden daar nog 3 Kampioenstitels bij! Van een GE-WEL-DIG (of is ge-WELD-ig hier meer van toepassing?) resultaat gesproken!

Elena Daams mocht de spits afbijten voor SNK bij de sectie Percussie. Ze nam voor de allereerste keer deel aan een wedstrijd en deed dit met een knappe drumsolo. De professionele jury beloonde haar prestatie met een mooie 75% en een 4de plaats in haar afdeling!

Meteen daarna was het de beurt aan de Koperblazers. Ook zij deden het stuk voor stuk allemaal fantastisch! Onze jonge SNK’ers slaagden erin om in de verschillende afdelingen niet minder dan 8 (!) titels van Kampioen en Vicekampioen te bemachtigen, wat hen (mits een minimumscore van 80% door de professionele jury) meteen ook een ticket voor de Finalewedstrijd in de Singel in Antwerpen oplevert!

In derde afdeling meteen een huzarenstukje: de drie deelnemende SNK’ers slaagden erin meteen ook de drie hoogste scores van hun afdeling te behalen! Cara Timmermans (92,5%) en Gilles Pinet (90,5%) mogen de kleuren van SNK gaan verdedigen in Antwerpen! Klaas Van Gils mag bijzonder trots zijn met zijn prachtige derde plaats en 89%! Ook de koperblazers in tweede afdeling deden het super: Remi Beyens (92,5%) en Jarne Timmermans (89,5%) konden eveneens een ticket voor de Finalewedstrijd bemachtigen! Ook Emma Van Gompel haalde een schitterende 87%! Branko Pinet en Lucas Van Gils lieten hun muzikaliteit horen in eerste afdeling en wisten de ongelooflijke succesverhaal verder te zetten: Branko werd Kampioen met 91%, Lucas volgde als Vicekampioen met 90%! Bjorn Pijpers was de enige SNK’er in de afdeling Uitmuntendheid, maar ook hij wist de jury te overtuigen van zijn muzikaal talent en behaalde met zijn 90% de titel van Vicekampioen! In de Ereafdeling was Guy Woestenburg de enige SNK’er en hij slaagde erin precies hetzelfde te doen: Ook hij bracht met zijn 90% de titel van Vicekampioen mee naar Weelde!

En alsof bovenstaande prestaties nog niet voldoende waren, deden ook de SNK-ensembles het heel erg goed! Zowel het SNK-trio in derde afdeling (84,5%), het SNK-kwartet in tweede afdeling (90%) als het SNK-kwintet in Ere-afdeling (86%) brachten een ticket voor de Finalewedstrijd mee naar huis!

SNK Weelde is zeer trots op de prachtige prestaties van al haar muzikanten tijdens de Provinciale Wedstrijd voor Solisten en Kleine Ensembles! Al deze muzikanten zijn kampioenen en zijn door de jury terecht beloond voor hun harde werk! Bovendien mag ook de rol van Yvonne Peters, dirigente van SNK Weelde en leerkracht koper, hier zeker niet onderschat worden! Haar bijzonder deskundige begeleiding haalt het beste in al deze muzikanten naar boven! Het is enkel en alleen door de combinatie van talent, veel en hard oefenen én een professionele begeleiding dat resultaten als deze mogelijk zijn! Een welgemeende proficiat aan alle SNK-deelnemers en aan Yvonne zijn hier dus zeker op zijn plaats!

Wilt u al dit talent ook zelf eens aan het werk zien en vooral horen? Hou dan nu al zeker zaterdag 21 april vrij in uw agenda! Uiteraard bent u ook hartelijk welkom in de Singel in Antwerpen voor de Finalewedstrijd op zondag 22 april, maar op 21 april kan u gewoon in onze eigen gemeente terecht om de muzikaliteit van deze toppers te horen! Op deze zaterdagavond vindt immers het Jaarconcert van SNK Weelde plaats in GC De Wouwer. Het belooft een schitterende concertavond te worden, waarop Elena, Cara, Gilles, Klaas, Remi, Jarne, Emma, Branko, Lucas, Bjorn, Guy en alle andere SNK’ers u zullen trakteren op hun bijzondere muzikaal talent! Van harte welkom!