Category Archives: Uncategorized

Schoolbezoeken 2019

Posted on by .

Ons SNK-promoteam bezocht vandaag de leerlingen van het 3e en 4e leerjaar in de scholen van Weelde, Ravels, Poppel en Weelde-Statie om de kinderen kennis te laten maken met onze bloeiende vereniging.

Heb jij ons gezien en is je interesse in muziek en/of onze fanfare gewekt? Kom dan zeker op zondag 22/09/2019 om 16u naar zaal St.-Michiel om ons jeugdorkest, de JSNK, aan het werk te horen en zien op hun jaarlijks concert!

Ben je nog niet helemaal overtuigd of muziek en/of onze fanfare wel iets voor jou zijn? Kijk hieronder opnieuw naar ons introductiefilmpje!

https://youtu.be/CPknP8KCS6Y

Nog steeds niet zeker? Laat je verrassen door ons jeugdorkest, de JSNK, op hun jaarlijks concert op 22/09/2019 om 16u in zaal St. Michiel!

Meer info?
Mail ons op fanfare@snkweelde.be of contacteer onze dirigente Yvonne Peters.

ST. MICHIEL KERMIS & JSNK IN CONCERT

Posted on by .

Naar goede gewoonte verzorgt SNK Weelde op zondag 22 september om 14u een mooie kermisuitstap doorheen de Koning Albertstraat naar aanleiding van St. Michiel Kermis. Op hetzelfde moment wordt de zaal van St. Michiel geopend en is iedereen van harte welkom voor lekkere wafels, koffie met gebak, heerlijke pannenkoeken, vers huisbereid ijs van ’t Prinske,… en dit alles in een aangename kermissfeer!

Maar dit is nog lang niet alles!

Hét hoogtepunt van deze kermiszondag breekt immers omstreeks 16 uur aan: JSNK in concert! Dit bijzonder, verrassend en entertainend concert biedt u de kans om de jongste generatie van de fanfare aan het werk te zien – en vooral te horen! En vergis u niet: de jonge tot zeer jonge leeftijd van deze muzikanten staat allerminst in verhouding tot hun muzikaal kunnen. U zal tijdens dit spetterend concert zelf kunnen ontdekken wat deze fantastische bende allemaal in haar mars heeft! Geniet ervan!

Van harte welkom!


ST. MICHIEL KERMIS – KERMISUITSTAP MET SNK & WARM WELKOM IN DE ZAAL VAN ST. MICHIEL
ZONDAG 22 SEPTEMBER
14:00U – 19:00U
ZAAL ST. MICHIEL – KONING ALBERTSTRAAT, 2381 WEELDE
www.facebook.com/SNKWeelde

JSNK IN CONCERT!
ZONDAG 22 SEPTEMBER
AANVANG: 16:00U
ZAAL ST. MICHIEL – KONING ALBERTSTRAAT, 2381 WEELDE
www.facebook.com/SNKWeelde

Molenfeesten & De Schakel

Posted on by .

Zondag 25 augustus belooft een fantastische dag te worden voor alle deelnemers van Fietshappening De Schakel én alle bezoekers van de Molenfeesten! Voor fietsers én niet-fietsers is de Feesttent én het terras aan de Molen ‘Arbeid Adelt’ een echte aanrader: genieten gegarandeerd!


Fanfare SNK Weelde staat klaar om iedereen met open armen te ontvangen! Al vanaf 7.00u wordt in de Feesttent een heerlijk ontbijt met spek en eieren geserveerd! De fietsers kunnen zich vanaf 8.00u inschrijven aan de ‘Molenhut’ en vertrekken voor hun zelfgekozen route van De Schakel!

Weelde is immers een ideale uitvalsbasis voor één van de vele routes van De Schakel. Maar liefst 52 prachtige routes vertrekken dit jaar vanuit de unieke locatie aan de Molen! Keuze te over dus voor een heerlijke Schakeldag! En uiteraard kunt u bij de Molenfeesten ook terecht voor een deugddoende pauze of om uw fietstocht in schoonheid af te sluiten!

Bovendien worden alle bezoekers in Weelde de hele dag door verwend met sfeervolle muziek en ambiance door SNK Weelde, Accordeonvereniging De Vrije Kunst Beerse, de jonge muzikantjes van JSNK Weelde en pretband Just For Fun! Sfeer en ambiance verzekerd!

Het zelfgemaakte gebak wordt altijd door iedereen gesmaakt en ’s middags kan er bijgetankt worden met een verrukkelijke BBQ en een welverdiende pint of ander lekkers!

Je kan hier bovendien de Molen in werking bezoeken, er is kinderanimatie voorzien én het is heerlijk vertoeven op het mooiste terras van de Kempen! De unieke sfeer die je hier vindt, vind je nergens anders!

Van harte welkom!

MOLENFEESTEN & DE SCHAKEL
ZONDAG 25 AUGUSTUS 2017, 7:00U – 19:00U
FEESTTENT AAN DE MOLEN ‘ARBEID ADELT’ – TORENSTRAAT 12, 2381 WEELDE

www.facebook.com/SNKWeelde

www.facebook.com/events/465495637580780/

Jonge SNK-muzikanten leveren fantastische prestaties op (Vlaamse) Finalewedstrijd in Antwerpen!

Posted on by .

Amper een week na het Jaarconcert brak alweer een drukke dag aan voor de muzikanten van SNK Weelde. Terwijl het ene deel van de fanfare op zondag 12 mei zorgde voor de muzikale omkadering op het schoolfeest in Weelde, werden 11 jonge muzikanten van SNK in het Conservatorium van Antwerpen verwacht voor de (Vlaamse) Finalewedstrijd voor Solisten en Kleine Ensembles van VLAMO. En ze deden het hier stuk voor stuk buitengewoon goed!

Deelname aan deze (Vlaamse) Finalewedstrijd is enkel weggelegd voor de twee beste Solisten en Kleine Ensembles (per afdeling) uit elke Vlaamse provincie. Het was dus al op voorhand duidelijk dat de deelnemers zouden zorgen voor een dag vol prachtige, kwalitatieve muziek. En daar droegen de muzikanten van Weelde zeker hun steentje toe bij!

Kleine Ensembles

De Kleine Ensembles mochten de spits afbijten in Antwerpen.
In derde afdeling werd de fanfare van Weelde vertegenwoordigd door het saxofoontrio met Bjarne, Ruth en Jochen en door het SNK-trio op bugel en sopraansaxofoon met Klaas, Jarne en Dynthe. De trio’s deden het allebei voortreffelijk en werden door de professionele jury beloond met een score van respectievelijk 84,5% en 87,5%. Voor het SNK-trio met Klaas, Jarne en Dynthe betekende dit bovendien een fantastische 2de plaats!
Bij de Kleine Ensembles in eerste afdeling was het de beurt aan de broers Gilles en Branko Pinet. Ook zij deden het uitstekend en kregen een score van 81% voor hun prestatie.

 

Solisten

De eerste solist van SNK die het beste van zichzelf mocht geven, was Dynthe Schrauwen. Met haar sopraansax bracht Dynthe een prachtige solo naar voor bij de Houtblazers in tweede afdeling. Haar schitterende uitvoering werd door de jury beloond met een score van 88%!

Bij de Koperblazers kwamen verschillende muzikanten van SNK Weelde aan bod.
In derde afdeling zette Elias De Bolle meteen de toon met een erg knappe solo op bugel. Zijn prestatie werd duidelijk geapprecieerd en hij kreeg een score van 85,5% van de jury!
In tweede afdeling vertegenwoordigden Jarne en Cara Timmermans de fanfare van Weelde. Jarne en Cara (beiden 89%) verwenden het publiek en de jury met schitterende solo’s op bugel en hoorn! Branko Pinet liet zijn muzikaliteit horen met zijn bugelsolo in eerste afdeling. Door zijn bijzonder muzikale uitvoering mocht hij een score van 93% mee naar huis nemen! Tot slot kwam ook Guy Woestenburg aan bod met zijn indrukwekkende solo op euphonium in ere-afdeling. Ook Guy deed het geweldig en verdiende hiermee niet minder dan 94,5%!

Proficiat

De prestaties van deze SNK’ers zijn zonder uitzondering ongelooflijk knap te noemen. De fanfare is dan ook bijzonder trots op haar muzikanten!

Het is allesbehalve vanzelfsprekend dat zo’n jonge mensen beschikken over de combinatie van muzikaal talent en discipline om hier telkens opnieuw aan te werken. Daarnaast zijn de professionaliteit, de inzet en inspanningen van hun muziekleerkrachten Gert Verreydt (saxofoon) en Yvonne Peters (koperblazers) hier absoluut onmisbaar! Hun deskundige begeleiding en geweldige ondersteuning bieden unieke kansen aan al deze jonge muzikanten.

Wij willen Guy, Branko, Cara, Jarne, Elias, Dynthe, Gilles, Klaas, Jochen, Ruth en Bjarne én Yvonne en Gert dan ook van harte feliciteren voor hun fantastische verdiensten. Van harte proficiat!

Filmpjes

Wie graag eens wil luisteren naar de muzikale prestaties van deze SNK’ers kan terecht op https://www.youtube.com/channel/UCSwypGSvkbxKsx6sKQb9_Lw
Veel luisterplezier!

SNK in Concert – 2019

Posted on by .

Dat muziek maken en genieten hand in hand gaan, weten ze bij SNK Weelde maar al te goed. Dit jaar staat de Fanfare op zaterdag 4 mei met veel plezier klaar om dit met u te delen!

Nadat ze in november met de Night of the Z@Z@ nog het ultieme voorbeeld gaven dat “fanfare” geen synoniem is voor “hoempapa”, laten de muzikanten nu graag zien én horen dat ook een Jaarconcert van SNK garant staat voor feest en amusement!

Proef zelf het oprechte enthousiasme waarmee de Fanfare van Weelde o.l.v. dirigente Yvonne Peters op het podium staat! Kom mee genieten van een dynamisch concert met prachtige, gevarieerde muziek!

U bent van harte welkom op zaterdagavond 4 mei om 20u in GC De Wouwer, Kloosterstraat 4 in Ravels.

Kaarten:
Voorverkoopkaarten kan u verkrijgen via onderstaand formulier, fanfare@snkweelde.be of bij de muzikanten zelf (Hun namen vindt u hier.) voor de prijs van € 7. Uiteraard kan je de dag zelf ook nog aan de kassa terecht. De inkom bedraagt dan € 9. Voor kinderen jonger dan 12 jaar is de inkom gratis.

SNK Weelde kijkt er naar uit om u te ontmoeten op deze onvergetelijke avond!

 

 

SNK-saxen brengen nog twee extra Kampioenstitels mee naar huis!

Posted on by .

Nadat de Koperblazers en Slagwerkers van SNK Weelde vorige week al fantastische prestaties leverden tijdens de Provinciale Wedstrijd voor Solisten en Kleine Ensembles, toonden afgelopen zondag de Saxen hun muzikaal talent. En ook zij deden dat geweldig! Naast prachtige prestaties brachten de SNK-saxen zowel bij de Solisten als bij de Kleine Ensembles een Kampioenstitel mee naar Weelde!

De saxofoons verdedigden met zeven deelnemers de kleuren van SNK Weelde tijdens de Provinciale Wedstrijd voor Solisten en Kleine Ensembles in Essen. Voor twee van hen was het de allereerste keer dat ze aan deze wedstrijd deelnamen, extra spannend dus!

Derde afdeling

Bij de start van de wedstrijddag zagen we meteen onze eerste SNK-saxen al op het podium verschijnen in derde afdeling. Jochen Schrauwen, Ruth Nwaokeibuogor, Bjarne van Puijenbroeck en Sterre Toemen brachten stuk voor stuk een knappe solo naar voren. De professionele jury beloonde hun prestaties dan ook met mooie scores van 73% voor Jochen, 83% én een vierde plaats voor Ruth, 76,5% voor Bjarne en 77% voor Sterre.

Tweede afdeling

Dynthe Schrauwen was de volgende solist uit Weelde die van zich liet horen in tweede afdeling. Ze verwende de toeschouwers en de jury met een bijzonder sterk staaltje solomuziek, wat duidelijk door iedereen geapprecieerd werd. Dynthe werd dan ook terecht Kampioen met maar liefst 91%!

De titels van Kampioen en Vicekampioen betekenen – mits een minimumscore van 80% – eveneens een ticket voor de Finalewedstrijd op 12 mei in de Singel in Antwerpen. Met haar Kampioenstitel en haar fantastische score mag ook Dynthe dus deelnemen aan deze Finalewedstrijd!

Uitmuntendheid

In de afdeling uitmuntendheid kwamen nog twee SNK’ers aan bod: Kobe Fleerackers en Laura Frijters deden het voortreffelijk, met bijhorende scores van 71% (Kobe) en 80% (Laura) als resultaat!

Het saxofoontrio

Na al deze geweldige solo-prestaties voegde het SNK-trio hier graag nog iets aan toe: Met hun bijzonder mooi samenspel werden zij Kampioen in derde afdeling met 82,5%! Ook zij mogen dus deelnemen aan de Finalewedstrijd in Antwerpen!

Proficiat!

Fanfare SNK Weelde is zonder twijfel erg trots op de prestaties van al haar saxofoonspelers tijdens de Provinciale Wedstrijd voor Solisten en Kleine Ensembles. Zij hebben allen hard gewerkt en hun knappe prestaties zijn dan ook zeker verdiend! Ook richten wij graag een woordje van dank aan Gert Verrydt voor zijn professionele begeleiding. Proficiat aan allen!

Zelf eens luisteren naar hun muzikaliteit?

Zou u ook graag eens zelf horen wat deze muzikanten uit hun instrument kunnen toveren? Kom dan gerust supporteren voor Dynthe en het saxofoontrio op 12 mei in Antwerpen!

Maar natuurlijk kan u ook naar één van de concerten van SNK Weelde komen luisteren!
Op zondag 17 maart is de fanfare uitgenodigd in Kaatsheuvel om daar een schitterend concert te verzorgen. Ook u bent daar uiteraard van harte welkom! Vanaf 15.30u kan u terecht in Theater Het Klavier, Anton Pieckplein 2 in Kaatsheuvel.
Op zaterdag 4 mei kunt u bovendien in onze eigen gemeente terecht voor het Jaarconcert van SNK Weelde. Jochen, Ruth, Bjarne, Sterre, Dynthe, Kobe, Laura en alle andere muzikanten van SNK Weelde nodigen u van harte uit!

 

Foto’s – Filmpjes

SNK’ers presteren ook dit jaar fantastisch op Provinciale Solistenwedstrijd!

Posted on by .

 

Zondag 17 februari: een spannende dag voor veel muzikanten in de provincie Antwerpen! In de Muziekacademie van Wilrijk stond immers de Provinciale Wedstrijd voor Solisten en Kleine Ensembles van VLAMO op de agenda. Ook vanuit Weelde vertrokken verschillende jonge muzikanten naar Wilrijk om voor de professionele jury het beste van zichzelf te geven. En ook dit jaar deden ze dat weer geweldig! De SNK’ers keerden terug naar huis met prachtige resultaten én niet minder dan 5 Kampioenstitels bij de Solisten! De SNK-ensembles deden daar bovendien nog eens 2 Kampioenstitels bovenop! Van een supergeslaagde dag gesproken!


Dit jaar mochten maar liefst drie SNK’ers de spits afbijten in derde afdeling. Deze jonge muzikantjes namen voor de allereerste keer deel aan de VLAMO-wedstrijd, maar slaagden er meteen in om alle aanwezigen aangenaam te verrassen! Bij het Slagwerk bracht de jongste deelnemer van SNK Weelde, Julian Jacobs, meteen een knappe drumsolo naar voor. De professionele jury beloonde Julian met een mooie score van 70%.
Bij de Koperblazers hoorden we eerst Axl Timmermans het beste van zichzelf geven op euphonium, Elias De Bolle zette meteen daarna op bugel een schitterende solo neer. Ze behaalden hiermee geweldige resultaten van 77,5% voor Axl en maar liefst 88,5% voor Elias! En dat was nog niet alles! Met zijn beste resultaat van de hele afdeling behaalde Elias meteen ook de eerste Kampioenstitel! Deze titel betekent (evenals de titel van Vicekampioen, mits een minimumscore van 80%) meteen ook een ticket voor de Finalewedstrijd in de Singel in Antwerpen!

Ook in tweede afdeling zagen we zowel bij het Slagwerk als bij de Koperblazers blauwe SNK-polo’s op het podium verschijnen. Elena Daams en Wouter Aerts lieten op drums horen dat ze ritme en pit in zich hebben, met bijhorende scores van 86% voor Elena en 88% voor Wouter!
Bij de Koperblazers mochten we luisteren naar de indrukwekkende solo’s van Cara Timmermans op hoorn, Gilles Pinet op trompet, Jarne Timmermans en Klaas Van Gils op bugel en Emma Van Gompel op euphonium. Ook de jury had opgemerkt dat hun uitvoeringen van een bijzondere muzikaliteit getuigden. Jarne werd Kampioen met maar liefst 95% en Cara mocht met 93% de titel van Vicekampioen in ontvangst nemen! Helemaal in die lijn lagen de prestaties van Klaas (beoordeeld met 89,5% en een vierde plaats), Gilles (88% en vijfde plaats) en Emma (86,5% en zesde plaats). Toch wel erg bijzondere resultaten in een afdeling met niet minder dan 22 deelnemers!

Na een welverdiende middagpauze was het de beurt aan Branko Pinet (bugel), Remi Beyens (trombone) en Lucas Van Gils (bugel) bij de Koperblazers in eerste afdeling. Er werd met veel verwondering geluisterd naar de fantastische solo’s die zij naar voor brachten op bugel (Branko en Lucas) en trombone (Remi)! Branko Pinet werd voor zijn opmerkelijke uitvoering beloond met een score van 92% en de Kampioenstitel! Ook Remi Beyens (85,5% en derde plaats) en Lucas Van Gils (80%) mogen erg trots zijn op de prestatie die zij neerzetten!

In de afdeling uitmuntendheid deed Marijke Woestenburg het uitstekend op trompet. Haar knappe score van 81,5% kan dat alleen maar beamen!

Guy Woestenburg bracht de laatste voortreffelijke solo van de dag op euphonium in ere-afdeling. Ook hij wist de jury te overtuigen en kreeg de Kampioenstitel met een indrukwekkende score van 91,5%!

Al deze solo-successen waren al bijzonder bewonderenswaardig, maar de SNK-ensembles deden hier met plezier nog een schepje bovenop! Zowel het SNK-trio in derde afdeling (90%) als het SNK-duo in eerste afdeling (86,5%) behaalden de Kampioenstitel en brachten zo een ticket voor de Finalewedstrijd mee naar Weelde!

Fanfare SNK Weelde is erg trots op de geweldige prestaties van al haar muzikanten tijdens de Provinciale Wedstrijd voor Solisten en Kleine Ensembles. Deze muzikanten hebben allemaal erg hard gewerkt voor deze wedstrijd en zijn dan ook terecht beloond met hun mooie resultaten! Bovendien mogen ook de namen Els Potters en Yvonne Peters hier zeker niet ontbreken: door hun bijzonder gemotiveerde en deskundige begeleiding konden zowel de Slagwerkers van SNK (Els) als de Koperblazers (Yvonne) aan het publiek en de jury laten horen wat ze in hun mars hebben. Naast talent en veel oefenen is een kwalitatieve en competente begeleiding essentieel om het beste in muzikanten naar boven te halen en daarvan zijn deze resultaten het perfecte bewijs! Welgemeende felicitaties aan alle SNK-deelnemers, aan Els en aan Yvonne zijn hier dus zeker op hun plaats!

Zou u al dit talent ook zelf graag eens aan het werk zien en horen? Hou dan nu al zeker zaterdag 4 mei vrij in uw agenda! Julian, Elena, Wouter, Axl, Elias, Cara, Gilles, Jarne, Klaas, Emma, Branko, Remi, Lucas, Marijke, Guy en alle andere SNK’ers nodigen u heel graag uit op het Jaarconcert van SNK Weelde, waar u al deze muzikanten in uw eigen gemeente aan het werk zal kunnen zien! Alvast van harte welkom!

 

Foto’s – Filmpjes

Erelidkaarten

Posted on by .

De muzikanten van fanfare SNK Weelde komen binnenkort traditiegetrouw bij u langs met de erelidkaarten. Het bestuur, dirigente Yvonne Peters en alle muzikanten, groot en klein, danken u alvast voor uw hartelijke ontvangst en uw zeer geapprecieerde steun!

Vanaf het moment dat u dit leest, kunt u onze muzikanten verwachten voor de verkoop van de erelidkaarten. Voor de prijs van € 5 ontvangt u niet alleen een erelidkaart, maar ook een tombolalotje. Hiermee zijn ook dit jaar mooie prijzen te winnen (trekking van de tombola op 4 mei, de uitslag verschijnt kort nadien in het Berichtenblad en op www.snkweelde.be).

De opbrengst van de erelidkaarten wordt door de fanfare gebruikt voor de opleiding van onze jeugd en voor de aankoop van instrumenten. Met uw bijdrage investeert u dus rechtstreeks in de toekomst van SNK Weelde! En dat er toekomst zit in deze bloeiende vereniging, kan u zien op onderstaande foto of op één van onze activiteiten!

Hartelijk dank!

SNK Weelde wenst u fijne feestdagen en een schitterend 2019!

Posted on by .

Dankbaar terugkijkend op een fantastisch muzikaal jaar met een Belgisch Kampioen en twee onvergetelijke feestavonden tijdens de Night of the Z@Z@ als hoogtepunten, kijkt SNK Weelde ook graag vooruit en brengt u graag haar beste wensen voor het nieuwe jaar over!

Het bestuur, dirigente Yvonne Peters en alle muzikanten van SNK Weelde wensen u een goede gezondheid, veel geluk en als het even kan op tijd en stond ook het plezier en genot van een streepje muziek!

Uiteraard hoopt de fanfare deze laatste wens ook in 2019 met u te mogen delen! Daarom stellen wij u samen met deze wensen ook graag onze activiteitenkalender voor 2019 voor. Wij hopen u weer massaal te mogen ontmoeten op onze activiteiten! Alvast van harte welkom!

  • Op zondagen 17 en 24 februari zullen verschillende muzikanten van SNK Weelde deelnemen aan de Provinciale Wedstrijden voor Solisten en Kleine Ensembles van Vlamo. Op zondag 17 februari kan u komen supporteren voor de koperblazers en slagwerkers in Wilrijk, op zondag
    24 februari zullen de saxofoons het beste van zichzelf geven in Essen.
  • Met carnaval, op zondag 3 maart, trekt de 48ste Kindercarnavalstoet door de straten van Weelde. De fanfare zal de stoet opnieuw op gang trekken!
  • Twee weken later, op zondag 17 maart, is SNK Weelde uitgenodigd in Kaatsheuvel om daar een prachtig concert te verzorgen!
  • Met Pasen, op zondag 21 april, zorgt de fanfare voor ontbijt aan huis!
  • Op zaterdag 4 mei vindt het Jaarconcert plaats in GC De Wouwer. Een avond om volop te genieten van het muzikaal talent en het harde werk van de muzikanten! Van harte welkom!
  • De Molenfeesten & De Schakel zijn gekend en geliefd bij de mensen van Weelde en ver daarbuiten! Noteer zaterdag 24 en zondag 35 augustus dus al maar in die splinternieuwe agenda!
  • En ook met St. Michiel Kermis staat SNK Weelde altijd paraat! Dit wil zeggen dat u op zondag 22 september terecht kunt in de zaal van St. Michiel om kermis te vieren, allerlei lekkers te komen eten en vooral… naar het concert van JSNK te komen luisteren! Laat u verrassen door wat ook de jongste groep SNK’ers al voor u in petto heeft!

Fijne feestdagen, de allerbeste wensen en graag tot ziens!